El blog d'un caminant

sábado, marzo 29

CAMÍ D'HORTSAVINYÀ

La riera de Capaspre a més de ser un curs natural d'aigua, quan plou, és un corredor geogràfic per accedir a la serra del Montnegre. Enmig d'aquest món de muntanyes i en un petit replà alçat, sobresurt el campanar de l'església d'Hortsavinyà. Aquesta lectura també la podríem fer a la inversa: des d'Hortsavinyà, ubicat en el cor del Montnegre, es baixa cap els pobles de costa per diverses rieres, entre elles la de Capaspre.

Dic això perquè en la història de Calella Hortsavinyà ha fet més d'un cop de poble de dalt. Aquest lligam demogràfic i emocional es veu reflectit en el llibre d'en Dani Rangil sobre històries de tradició oral d'Hortsavinyà. El 25 d'abril se'n va fer la presentació a la biblioteca de Calella amb una escenografia que a primer cop d'ull podia sorprendre, però que després es va demostrar d'una gran bellesa estètica i efectivitat emocional.

Senzillament el llibre va parlar a través del taller de teatre de la Fàbrica Llobet; es van seleccionar diverses històries que en boca d'aquests joves actors, per uns moments, van fer reviure el món d'Hortsavinyà. Un món de dificultats i temences però també de lliçons i confiances.

Un bon llibre per llegir i redescobrir part dels nostres orígens per no perdre, entre d'altres coses, una mica de la nostra identitat: la de poble de la costa del Montnegre...

27 Comments:

  • At viernes, mayo 02, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Després diràn que no tens visió de futur. En un post del dia 29 de març, parles d'un llibre presentat el dia 25 d'abril.
    Potser em podries dir la travessa de la setmana que vé?

     
  • At lunes, mayo 05, 2008, Anonymous Anónimo said…

    en Buda ja ho té això de veure el futur.

     
  • At miércoles, mayo 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Que guapo l'Alcalde a TV3 ahir !!!

    Quin gran servei a Calella !!!!

     
  • At miércoles, mayo 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Hortsavinyà (Tordera)

     
  • At miércoles, mayo 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Si es parla del lligam entre Calella i Hortsavinyà, es precisament perquè no es de Calella. Ja sabem que pertany a Tordera.

     
  • At miércoles, mayo 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    I de la passera que ???

    Encara no hi passa ningú ??

     
  • At jueves, mayo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    A mi un amic m' assegurat que un dia va veure un home a dalt de la passera , com si estes al balcó de casa mirant el cotxes que passaven per la N-II i sembla ser que no era cap operari , ni per raons ovies un suicida.

    Crec que podriem celebrar els Campionats d' Europa de puenting per treu-ri rendiment i utilitat a la passera.

     
  • At jueves, mayo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Al CATtibet hi han partits polítics tibetants si fa o no fa seguidors dels successors dels Dalais Macià Lama , Companys Lama o Pujol Lama i desprès hi ha els poderosos partits colonitzadors spainxinesos com els de la línia dura del PEPE XINA i dels que van amb la disfressà d’ enrotllats com el Partit dels Xinesos colonitzadors i tibetants assimilats PST-PSOX.

    Desde les planures de Lahsa-lallopa entre infrastuctures “emblemàtiques” i molt “utils” com la passera del rio kwai (N-II) i la cascada del Patí de l’ Ós Panda , van pujant uns rierols i camins sherpas que ens porten ha algun petit temple budista fins als cims de Hortibetnyà i el seu Temple Gran , ja en ple Montnegrehimalaia , on encara és respira aquell aire i espiritualitat tibetà d’ abans del 1714 o de 1950 ara no se quin any era¡ , però ja ens trobem a l’ estat veí de Tordnepal o potser és Tordbuthan , bé pel cas tant és , son terres encara ha conquerir pel PST-PSOX per agrupar-les “amistosament” a la nació xinesa que governa d’ aquella manera a la planura. No us ho perdeu.

     
  • At jueves, mayo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Anant a peu pel voral de la carretera, al seu pas per les roques, camí de la passera, portal del Montnegre on per cert hi ha Hortsavinyà, podem veure instal·lats de forma natural, encara que no està indicat enlloc, una serie de gent prenent el sol en pilotes (un 99% son homes de mitjana edad cap amunt), que no sabria dir si es naturisme o exibicionisme. Els trobes a la primera caleta, devant del "merendero", al mig de la vinyeta i fins a la Roca Grossa.
    Això fa pena de veure i fà que la gent de Calella no anem a les roques. Així volem turisme familiar?

     
  • At jueves, mayo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    cap iaia catalan vindrà a passar uns dies a Calella desprès del programa de dimecres. Calella = a borratxera. Gràcies Alcalde.

     
  • At jueves, mayo 08, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Com volen turisme familiar si l'alcalde ha explicat a tot Catalunya que Calella és pionera en el Turisme de borratxera !!!

     
  • At viernes, mayo 16, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Verguenza ajenta siento! Solo por haber aceptado ir a TV3.
    !No te votaré mas!

     
  • At lunes, mayo 19, 2008, Anonymous Anónimo said…

    T,has lluit noi si aixo es estima el teu poble i vulguer un bon futur per ell ,no se que fariem en cas contrari

     
  • At martes, mayo 20, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Dissabte 17 de maig. Cap a les 3 de la matinada. Un grup de nois passan pel barri de Pekin donant puntades de peus a les papereres.
    Colpegen les persianes de les botigues.

    Collons quin turisme que ens ve a Calella.

    Collons, si parlen català els nois. Osti tu, no són turistes.

    Mira, que no el coneixes, és el fill de fulano... Ondia, és veritat, i aquella que no és la filla de "menguanu"

    Ondia, doncs no són turistes !!!!

    I van borratxos !!!!!!!

     
  • At miércoles, mayo 21, 2008, Anonymous Anónimo said…

    A partir del dia 1 de juny, a la zona hotelera tindrem el plaer d'inaugurar una nova zona blava. Suposo que deu ser per tal de beneficiar i activar el comerç de la zona (tres botigues de pakistanesos), però el fet es que al turista que vingui, o se'n va a buscar aparcament a 1 km. de l'hotel, o paga. No he calculat el que li costarà deixar el cotxe al carrer una setmana, però potser li serà més car que l'estada. Això també val pels "domingueros" que venen a la platja el cap de setmana, i que de ben segur que anirá a qualsevol altre banda, enlloc de gastar i promocionar Calella.
    Ens val la pena buscar recaptar uns quans calés de parking i perdre clients?

     
  • At lunes, mayo 26, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Amb tots els respectes senyor Alcalde, ara que ja fa un any que ho és, podria inagurar la passera entre la catifa verda i la inmensa mar blava ?

    Ho podria fer amb una festa al Far, no?

    També podria fer una revista municipal i explicar cap opn va el pont que ningú ho sap ben be.

     
  • At jueves, mayo 29, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Pel fet d’ estar dormint i fent passeres i cascades inútils que costen un dineral , us haveu deixat perdre per aquest any la subvenció de la Generalitat per l’ ampliació de l’ Escola Bressol Municipal , ja d’ entrada 40 nens de 0 a 3 anys no tindran plaça el curs 2008-09.
    L’ ampliació suposava passar de 53 a 107 places , l’ any passat ja 39 nens pre-inscrits es van quedar fora i a hores d’ ara ni han inscrits 93 pel que d’ entrada 40 és quedaran sense plaça.

    Fins al gener no veu enviar els papers de la subvenció a la Generalitat , els mesos abans en que pensàveu? , a ja m’ enrecordo¡ en fer embolics amb les banderetes , intentar dividir als calellencs cercant problemes on no ni han , fent obres de la passera inútil i encarregant banderes del Tibet pel balcó de l’ Ajuntament.

    Reflexioneu , crec que urgentment s’ imposa alguna dimissió i com tot segueixi així i no es depurin els responsables i us poseu les piles anem ben malament a Calella.

     
  • At viernes, mayo 30, 2008, Anonymous Anónimo said…

    sembla que aquest blog ja s´està apagant, 2 mesos sense encriure res de res,

     
  • At lunes, junio 02, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Ja tenim en funcionament els nous parkimetres de la zona hotelera. Aquest matí m'he estat mirant el que hi ha devant del Restaurant Marina per veure l'horari, i m'ha sobtat una cosa.
    No van a l'hora. Es a dir, que quan pagues, ja han passat més de cinc minuts de l'hora, i te'n queden vint-i cinc per la mitja hora.

    Enhorabona. Un negoci rodó.

     
  • At jueves, junio 05, 2008, Anonymous Anónimo said…

    JO PLEGO?,
    TU PLEGAS?,
    ELL PLEGA?,
    NOSALTRES PLEGUEM?,
    VOSALTRES PLEGUEU?,
    ELLS PLEGUEN?.

     
  • At viernes, junio 06, 2008, Anonymous Anónimo said…

    No m´agrada el caire que esta agafant aquest ajuntament. No música gaire tard (que ningu es molesti). Turisme familiar ( jo no veig gaires nens) ara avui hi veig moltes motos que deuen anar a montmelo, però venen sense nens i s´allotgen a calella, deuen gastar a calella tots aquests moteros, algu em podria dir que volem? turisme familiar, 200 o 300 matrimonis amb nens el mes de juliol i agost, i de que viurem?. A calella ja sabem el turisme que hem tingut sempre i sempre hem anat fent però si retallem això de que viuran, molts bars, moltes diskoteques, molts restaurants de pizzes i entrepans.
    Algú em podria dir que volem a calella i per calella? perque em semble que ni els que cobren de l´ajutament ho saben.
    Que maco a calella turisme familiar i ciutat dormitori quin gran futur ens espera.
    Ara tot el problema és l ´hospital nou a la nova zona de cabaspre, un cop estigui tot urbanitzat quin terreny ens queda? res de res.
    Tirem la fabrica a terra i fotem un hospital que hi ha terreny de sobres.

     
  • At sábado, junio 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Anònim , es pot dir més alt però no més clar.
    Quina vergonya mare meva , i pensar que a tota aquesta colla que ha sobre van perdre les eleccions despres de 8 anys de desproposits els estem mantenint nosaltres.
    Amb tots els respectes no dire que tots siguin igual , però els que no en saben més , si de veritat estimen Calella ..si us plau que pleguin¡

     
  • At sábado, junio 07, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Molt be senyors de l'ajuntament. Ja en podeu apuntar un altre. http://www.eldigital.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=1

     
  • At lunes, junio 09, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Aquí no plega ningú.

    amb els sous que s'han posat que vols !!!!

     
  • At jueves, junio 12, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Seguint les teves recomanacions ja mi llegit el llibre fa més de 2 mesos , a veure si ressucites el bloc i ens en recomanes algun de passeres , d' escoles bressol municipals o del botiflerisme a Catalunya per exemple , tu mateix , seguirem les teves recomanacions.

     
  • At jueves, junio 12, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Se'n va anar ....
    Camí d'Hortsavinyà
    no se pas ....

    siiiii tornaaaaaraaaaaa.

    (Tan de bo)

     
  • At miércoles, febrero 24, 2010, Anonymous Anónimo said…

    bon comencament

     

Publicar un comentario

<< Home