El blog d'un caminant

domingo, junio 15

SOTA LA BOIRA

Les Alberes formen una serralada que en la seva major part separa el Rosselló de l'Alt Empordà.
Des de la carena estant es contemplen les dues planes amb el mar de fons. Hom pot gaudir d'un paisatge de muntanya mitjana, d'horitzons dilatats i de boscos i prats gairebé atlàntics tot tocant el Mediterrani. Fagedes, rouredes i prats humits ens acompanyen en un recorregut canviant amb les estacions climàtiques i que a tothora ens suggereix l'harmonia d'un paisatge i clima potents.

Hi vaig força sovint amb un grup de companys i més d'un cop m'he trobat amb boires i vent molt fort, la tramuntana hi té el seu palau abans de baixar cap a la plana de l'Empordà. Precisament aquest vent fa que la boira s'enganxi als cims i que la fageda s'hi pugui desenvolupar, el faig és un arbre que li agrada el cap humit i els peus secs. Les gotes de les boires s'enganxen a les capçades i regalimen suaument cap el tronc i les arrels.

Un cap de setmana d'aquest maig tan plujós vaig tenir la sort de retrobar-me amb la força de les Alberes. Sortint del refugi de la Tanyereda, sota el Puigneulós (uns 1200 m. d'alçada), ens vam dirigir fins a Banyuls de la Marenda (tocant el mar), un recorregut d'uns 20 Km. acompanyats per la pluja, la boira i el vent.

La boira espesa omplia de llum fosca el bosc de faig, d'un verd tendre. Una catedral de branques que formen una coberta d'arcs ogivals aixoplugava del vent fort que bufava per sobre. A les palpentes, seguint les marques, fent camí..., quin gaudi... Són les Alberes, tal com va dir-me el company que caminava al meu costat.

6 Comments:

  • At lunes, junio 16, 2008, Anonymous Anónimo said…

    stephen king en sociata!!!

     
  • At lunes, junio 16, 2008, Blogger vilapou said…

    Anava a dir:
    -A veure quan tarda algú a espatllar aquest post amb un comentari inadequat?
    I ja he fet tard...

     
  • At martes, junio 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    El blog d'un caminant. Em sembla que el bloc d'en Josep Mª (com el d'en vilapou) té la gran virtut de "mantenir el tipus" parlant del que es proposa. Podria ser allò de la "missió" de les empreses.
    Endavant company blocaire!. Bon apunt!.

    Per educació podríem tractar els temes que es desitgin en els fòrums i pels canals adeqüats. Com bé sap Juhé, vilapou i d'altres blocaires és la opinió d'un blocaire calellenc engrescat en parlar de temes polítics.
    Salut!

     
  • At martes, junio 17, 2008, Anonymous Anónimo said…

    SOTA UN NUVOL

    I ?

    De veritat que no entenc res, EL ROSELLO, L´ALT EMPORDA, BOIRES, VENT MOLT FORT, REFUGI DE LA TENYEREDA,
    Boires no ho se, però n´hi ha que viuen dins d´un nuvol . Em semble que de camí a calella no n´estem fent gaire, però fora ens en fem un fart.

     
  • At sábado, junio 21, 2008, Anonymous Anónimo said…

    Potser vol dir CABORIES o ADUC , o potser es una adivinalla com aquell que li parlaven de Sta. Teresa de Jesús i va dir "la gallina". Seguirem espectants a les boires i les cabories.

     
  • At miércoles, mayo 13, 2009, Anonymous Anónimo said…

    Hola,
    Quisiera saber si alguien sabe de algun empleo, hace dos años que estoy desocupada, se me estan acumulando las deudas, y tengo un niño que mantener...
    Mi telefono es: 606855517. Vivo en Calella.

     

Publicar un comentario

<< Home